Южноцентрално държавно предприятие – Смолян обявява конкурс за рисунка на тема "Красотата на българската гора“. Проявата е по повод честването на "Седмицата на гората 2023г.“. Това съобщиха от ЮЦДП – Смолян.

Конкурсът има за цел да даде възможност на учениците от основните училища да представят своята визия за красотата на българската гора, грижата за нея и нейните обитатели.

В конкурса могат да участват ученици от 1 до 8 клас от основните училища, които попадат в териториалния обхват на ЮЦДП-гр. Смолян в областите Смолян, Пловдив, Пазарджик и Кърджали.

Конкурсът се провежда в две категории, по възрастови групи, както следва: I група- ученици от 1 до 4 клас, включително, II група-ученици от 5 до 8 клас, включително

Критерии: рисунките да отговарят на темата на конкурса, креативност и оригинална идея, формат на рисунките - А 4, всеки участник има право да участва само с една творба.

В конкурса няма ограничение за използваните материали и техника.

Участниците могат да изпратят рисунките си по пощата или да ги предоставят лично в Южноцентрално държавно предприятие, на адрес: гр. Смолян, ПК 4700, ул. "полк. Дичо Петров“ №1А.

Всяка творба трябва да бъде придружена с трите имена на автора, класа и училището, в което учи, както и телефон за връзка. Крайният срок за получаване на рисунките е до 20 март 2023 година. Компетентно жури ще класира най-добрите творби, а техните автори ще бъдат отличени с предметни награди.