Ясни са имената на новите осем депутати, които ще представят Великотърновска област в 48-то Народно събрание. Те бяха изнесени от Централната избирателна комисия, след официалното оповестяване на резултатите от изборите, които се проведоха на 4 октомври, предаде кореспондент на Агенция "Фокус“.

Мандатите в региона са разпределени както следва: – за ГЕРБ-СДС – два. Те са за водача на листата проф. Костадин Ангелов и издателя Димитър Николов, който от трети стана втори, благодарение на преференциалния вот.

ПП "Продължаваме промяната“ също получава две места в новия парламент, които ще се заемат от арх. Йордан Терзийски и Милен Матеев.

Останалите формации, които ще имат представители от региона, са Възраждане – Станислав Стоянов, БСП – Явор Божанков и "Демократична България – Обединение“ – адвокат Людмила Илиева, която до скоро беше областен управител на Велико Търново.

Партията на бившия премиер Стефан Янев не събра достатъчна подкрепа, за да излъчи мандат от 4МИР – Велико Търново.

Дали ще има разместване ще стане ясно до края на настоящата седмица, тъй като може някои от обявените личности да се откаже от депутатското си място.

Луиза ТРАНЧЕВА