Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ представиха официално кандидатурата си за кмет на Община Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Сред официалните гости на събитието бяха зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев и народният представител Георги Стамов, областният координатор на "Продължаваме промяната“ Любомир Терзийски, членове на местната организация "Промени Кюстендил“.

Кандидатът за кмет на коалицията е Кристиян Иванчов. Той е на 42 години, семеен, роден и израсъл в град Кюстендил. Завършил е средното си образование в Професионална гимназия по туризъм – Кюстендил. След това продължава обучението си и завършва магистратура "Право“. Той има дългогодишен опит в банковата сфера на различни мениджърски позиции. През последните месеци изпълняваше длъжността на зам.-областен управител на област Кюстендил.

"Нашият кандидат има качествата да бъде лидер. Този човек се появи в "Продължаваме промяната“ малко повече от преди година. Беше и е неизменна част от нея. Постоянно е с нас, постоянно е сред хората“, каза Георги Стамов.

"Кристиян Иванчов е най-подходящият кмет на Кюстендил, след два месеца. Когато се разхождаме сред хората, по време на кампания, а и не само най – често проблемите които казват хората са свързани с местната власт. Най – хубавото е когато в взаимодействие работят местна власт, изпълнителна и законодателна. Тук имаме кандидат, който може да обедини всичко това“, каза Никола Минчев.

"Време е да дадем началото на промяната. Точно днес, на този светъл празник, с вас поставяме това начало. Началото за превръщането на Кюстендил в града, в който искаме да живеем. Град, в който децата ни имат достъп до качествено образование. Град, в който семействата ни имат достъп до качествено здравеопазване. Град, в който всеки един от нас може да живее спокоен и щастлив живот. Само заедно, рамо до рамо, може да постигнем това“, каза при представянето си Кристиян Иванчов. Той посочи, че ключът към промяната на Кюстендил е в ръцете на всеки един кюстендилец. Той призова хората да не вярват на гръмките обещания, а да гледат действията.

Венцеслав ИЛЧЕВ