Ярки килими от цветя ще радват и това лято посетителите на Цар-Симеоновата градина. Служители на "Градини и паркове“ довършват последните щрихи в новите фигури по алеите, оформени във виенски стил по проект на ландшафтните архитекти в общинското предприятие.

"С десетки хиляди стръка пламък и различни цветове бегония "бродираме“ изящни цветни композиции на зелен тревист фон. Надяваме се да харесат на пловдивчани и да допринесат за празничното им настроение", коментира директорът Веселин Козарев.

Цветната красота се допълва от пълните с каскадна петуния и мушкато 128 кошници по стълбовете за осветление и 28-те спираловидни саксии. Те са разположени в централната градска част и други знакови места в града. Обичайно за май, вече са разцъфтели и розите в много от разделителните ивици на булевардите. По думите на Козарев само през последните две години са засадени над 10 000 храста с "царицата на цветята“.

Бригадите на "Градини и паркове" продължават да заменят пролетните с летни цветя във всички райони. Растенията са собствено производство, а подбраните видове са съобразени със специфичните за Пловдив климатични условия.

Сред тях има много колеус, ирезине, флокс, циния, тагетис, винка, гергини и др. За първи път експериментално се засаждат гаура, характерна със своите ефектни цветове, обилен и продължителен цъфтеж, както и остеоспермум – също атрактивно растение, от семейството на маргаритките.