Ямболският актьор Вълчо Янев е тазгодишният носител на театрален "Икар" в категорията за поддържаща мъжка роля за своето изпълнение като дядото в спектакъла на Драматичен театър "Невена Коканова" – Ямбол "Всичките наши тела" по текстовете на Георги Господинов в постановка на Мартин Киселов. Това съобщи кметът на Ямбол Валентин Ревански в профила си във фейсбук.

"Хага" на Народния театър "Иван Вазов" - за спектакъл, Пенко Господинов - за водеща мъжка роля за Иполит Матвеевич Воробянинов в "Седемте стола" по Иля Илф и Евгений Петров (реж. Дамян Тенев, Драматичен театър Ловеч) и Весела Бабинова - за водеща женска роля за Анджела в "Пистолет в торнадо" от Лорън Гъндърсън (реж. Васил Дуев-Тайг, "Театро отсам канала“) са сред носителите на наградите "Икар", допълват още на сайта на местните радио и телевизия.

Националните награди за сценични изкуства на Съюза на артистите в България бяха връчени в сряда вечер, в Международния ден на театъра, на церемония в Народния театър в София. Отличени бяха театрали в общо 23 категории.