Колекционерската изложба "Кралско вълшебство от порцелан" гостува в град Ямбол. Тя може да бъде разгледана в зала "Съвременност" на Културно-информационен център "Безистен" при вход свободен.

Личната колекция от висококачествен и рядък порцелан на спортния психолог Атанас Атанасов включва експонати, които са предимно изящно изрисувани комплекти или отделни чинии. Изобразените върху тях крепости, замъци, гербове, църкви, светци, пресъздават историята на Люксембург, една от най-малките държави в Европа и единствената в света със статут на Велико херцогство.

Произведенията обхващат периода от края на ХVІІІ в. до края на ХХ в., или по-конкретно между 1780 и 2000 година. Те са създадени във фабриките на Villeroy & Boch с цел популяризиране на природното наследство и природно богатство на страната с нейната история, география, архитектура, армия, религия, занаяти, графове и управляващи династии.

Изложбата в Културно-информационен център "Безистен“ включва близо 100 експоната и се допълва от дванадесет табла с информация за Великото херцогство и за производството на порцелана.