Ямата, в която пловдивчанин падна и прекара 11 часа, ще бъде заровена, информира репортер на Агенция "Фокус.

Дупката на "Коматевско шосе", в която пловдивчанин прекара 11 часа в нощта на събота срещу неделя, се намира в сервитута на неизграденото второ платно на булеварда. Това съобщи пред журналисти кметът на район "Южен" Костадин Язов, предаде репортер на Агенция "Фокус". Земята е общинска, шахтата не е предадена на ВиК.

Според районния кмет това е подземна комуникация, която е предвидена за привързване към съществуващата мрежа. Ямата е била отворена може би 4 години, т.е. за времето след завършването на реконструкцията на "Коматевско шосе".

Със заповед на кмета Здравко Димитров комисия от I районно управление, Общинския инспекторат и дирекция Общинска собственост извършват проверка, за да опишат всички дупки. Решението е ямата да се зарие, като преди това инженер геодезист заснеме точното местоположение не само на тази, а и евентуално на други подобни. 

В кметството са подавани жалби за липсващ капак на БТК, но тъй като е чужда собственост, общината няма право да предприеме мерки в чужд сервитут. По булевард "Александър Стамболийски" също имало много такива случаи. 

Самият Язов е разбрал от медиите за инцидента. Според него, дупката е на отводнителна тръба. 

Подробности гледайте в прикаченото видео.