В началото на 2024 година ще бъде възстановено движението на линия 12 по стария й маршрут, сподели директорът на ОП "Организация и контрол по транспорта" Георги Стоилов пред репортер на Plovdiv24.bg.

Превозвачът се е съгласил да изпълнява курсове по предишния маршрут на линия 12, но се налага разрешаването на няколко проблема преди това, за които се изисква време.

По думите на Стоилов в близост до една от спирките има много спрели автомобили, които с помощта на полицията трябва да бъдат премахнати.

Инфраструктурата на района също е осеяна с голям брой дупки, които биха попречили за спокойното движение на един 12-метров автобус на градския транспорт. 

Около специфичния маршрут има и няколко пътни знака, които трябва да бъдат оправени.

Според Стоилов ще е нужна още една допълнителна кола, за да може превозвачът коректно да изпълнява разписанието си и гражданите да бъдат доволни. 

Той ни увери, че заедно с колегите му ще се постараят, въпреки празничните дни, всички поети ангажименти да бъдат свършени. 

Припомняме, че вчера Plovdiv24.bg публикува сигнал на гражданин, свързан с нередовния градски транспорт по линия 12 до "Брезовско шосе".

По-късно се е провела среща на служители от ОП "Организация и контрол по транспорта" и представители на превозвача, за да се намери решение на проблема.