Възстановено е движението на пътя Могила-Стара Загора, където в 11.02 часа настъпи пътнотранспортно произшествие, потвърдиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. От информацията до момента, инцидентът е между лек автомобил "Мазда", управляван от 57-годишен мъж и малък пътнически автобус, управляван от друг 57-годишен мъж.

Пострадали са двамата водачи и шестима пътници от автобуса. Водачът на лекия автомобил и трима пътници от автобуса - две жени и един мъж са настанени в болнично заведение, като водачът на колата и едната пътничка са с опасност за живота. Водачът на автобуса и трима пътници, сред които 6-годишно момче са обслужени амбулаторно и освободени.

Водачът на автобуса е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат, взета му е кръвна проба за тестване за употреба на наркотични вещества. На водача на лекия автомобил е взета кръвна проба за тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества. Работата по случая продължава в рамките на започнато досъдебно производство.

Рени АТАНАСОВА