Възрастна жена загина при пожар, лумнал в 15-етажна сграда в Шумен. Предполага се, че огънят е тръгнал от нейния апартамент и заради вятъра много бързо се е пренесъл към съседното жилище. В продължение на четири часа огнеборците се бориха с огнената стихия.

По-голяма част от жителите на блока бяха евакуирани, но заради задимяването и високата температура, тези от 12-ия етаж нагоре останаха в апартаментите си. Сред тях бе жена с малко дете, до която спасителите не можаха да достигнат.

По мегафон спасителите даваха указания на хората, които останаха в апартаментите си. В болницата бяха транспортирани двама души, които след преглед са пуснати. Всички останали жители бяха прегледани на място от екипи на спешна помощ. Пожарът вече е овладян, в едно от жилищата е намерено тялото на 82-годишна жена. Тази нощ ще има дежурен противопожарен екип.

"Бях си вкъщи, чух голям тътен, може би от пращенето на стъклата. Слезнах да видя какво става, след това видях пламъците. Може би за 15-20 минути беше станало ад. Всичко гореше. По мое наблюдение от спалнята е тръгнал огънят. Дали електрически уред е направил някаква бела или цигара", каза Николай Златков пред БНТ.