Най-малките възпитаници на вокалния педагог Жана Стефанова от Студио за поп-рок певци "Сарандев" при Младежки център - Добрич спечелиха награди на Х-ия Европейски конкурс за детска песен "Златни искри", съобщи Мариела Рачева, младежки работник. Това е единственият у нас международен конкурс за детски песни от професионални автори. Той се проведе във Варна през уикенда, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич.

Младите певци са се представили с една песен, оценявани са от престижно седемчленно международно жури - сестрите Даниела и Юлия Петкови от известния български дует “Мания", авторът на едни от най-популярните детски песнички Доно Цветков, както и членове от Турция, Македония, Румъния и Украйна.

Ванеса Кънчева спечели Втора награда с песента на примата на българската естрада "Влюбеният джаз". Сиана Славчева се е представила с песента на Алла Пугачова "Всё могут короли", която й е донесла Трета награда. Елица Колева също се е представила с песен от репертоара на Лили Иванова и е спечелила Трета награда с песента - "Без радио не мога".

Европейският конкурс за детска песен “Златни искри 2022" се провежда със съдействието на Министерство на културата на Република България.

Жулиета НИКОЛОВА