Няма такава мизерия, няма такава нищета, като на Централна гара в София! По времето на кметуването на Стефан Софиянски направиха ремонт на предгаровото пространство и оттогава шества разрухата. Това написа възмутена гражданка в групата "Забелязано в София", предава "Фокус".

"Течове от години, неработещи асансьори, пустеещи помещения, затворени с ламарина и изпочупени стъкла, стари насочващи табели, някои и изпочупени, проходи, превърнати в тоалетни, тревясали плочки...Има ли в Европа подобна гара? Едва ли! Паметник на пълното безхаберие! Чие е предгаровото пространство - на държавата, в лицето на БДЖ или на общината? След като Софиянски го ремонтира и сложи т.нар. "гащи" (които се скъсаха отдавна), може би още е на Общината. Та какво направи другото усмихнато лице - Фандъкова?", добави още дамата, като публикува и няколко снимки. 

Ето част от коментарите под фотографиите:

- Предгаровото пространство е на Общината. Тоест, тази мизерия, която всички ние я търпим е на Общината. Самата гара и коловозното развитие се стопанисва от ДП НКЖИ.

- Надявам се новият столичен управник да се поразмърда и свърши нещо, а не да продължи тази разруха. Вече половин година е начело, но видим резултат няма. Поне тук. Кой, кой ще спаси София, но не на думи, а на дело?

- Виждал съм стари снимки на пространството и високия паметник! Преди е имало фонтан около паметника. Било е красиво!

- И Господ да стане кмет тази мизерия там никога, ама никога няма да се оправи.

- Страх! Това усещам, докато стигна до перона.

- Борис Бонев, кога ще се оправи тази мизерия и пред автогарата и жп гарата? Покажете, че сте промяна а не подмяна. Това е лицето на София...

- Заряване на целия подлез и превръщането на предгаровото пространство в парк с алеи.

- Централна гара винаги е била най-мизерното място в София…