Въвеждат работно време за спортните площадки в Кюстендил. Това съобщи кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, който публично отговаряше на предварително зададени от жителите на общината въпроси, предаде репортер на "Фокус“. Работният режим ще бъде от 10.00 часа до 14.00 часа и от 16.00 часа до 21.30 часа. За ползването им ще трябва и предварително записване. Спортната площадка в квартал "Могилата“ ще се ползва само от лица до 19-годишна възраст.

Кметът Петър Паунов коментира, че ще има екипи, които ще следят и глобяват недобросъвестните собственици на домашни любимци, които ги разхождат в парковете и алеите на града. Сред поставените въпроси беше и този, ниското тяло на бившия партиен дом, което е изградено за здравен център. Предстои тази сграда да бъде отдадена на концесия. Предложението е наемът да бъде 3 % от оборота и не по-малко от 13 000 лева на месец, начална тръжна цена. Очаква се процедурата да се проведе юни или юли месец.

Стана ясно, че зоокътът в "Хисарлъка“ ще заработи през лятото. Коритото на река "Банщица“ ще се почисти отново в летния сезон. Между 260 и 300 души ежедневно ползват пуснатият преди около два месеца градски транспорт. Ще се търси вариант и за подобряване състоянието на римските терми в града.

Кметът на Кюстендил посочи, че продължават дейностите по изкърпването на уличните настилки, косене на тревните площи и поддръжката им. По график се измиват и улиците.

Венцеслав ИЛЧЕВ