Поетапно или изцяло ще бъде спирано движението на пътните превозни средства по част от бул. "България“ на 28 август (неделя), информират от ОП "Организация и контрол на транспорта“.

Ограничението е от 16:00 до 18:00 часа и обхваща отсечката от началната табела на Пловдив откъм Пазарджишко шосе до кръстовището с ул. "Победа“, откъдето преминава част от трасето на 69-ата Международна колоездачна обиколка на България.

От "Организация и контрол на транспорта“ вече са предупредили шофьорите на градските автобуси да карат бавно и внимателно. Призовават за повишено внимание и останалите участници в движението.

В състезанието тази година ще вземат участие 120 колоездачи от 20 отбора от 3 континента и общо 20 националности. 

Стартът на обиколката ще бъде даден в гр. София на 27 август в 16 ч. пред храм-паметника "Александър Невски“, където с 1 км пролог ще бъдат излъчени носителите на четирите лидерски фланелки.

На 28 август по време на първия и най-дълъг етап, състезателите ще преминат през 177-километровото трасе София-Пазарджик-Пловдив, а на следващия ден ще премерят сили по маршрута Граф Игнатиево-Карлово-Троян, изминавайки 106 км. В третия ден от обиколката ще се карат най-много километри, като трасето ще бъде разделено на два полу-етапа: Етап 3А е 72 км по маршрут Троян-Габрово, а етап 3Б по маршрут Трявна-Сливен (141 км) с интересно изкачване от Бяла към финала в Сливен. Етап 4 е 144 км по маршрут Сливен-Карнобат-Бургас.

Етапът, с който ще бъде сложен големият финал на 69-та обиколка на България, ще е на 1 септември по последната отсечка (160 км) Чирпан-Хасково-Момчилград. Там ще се разбере и кой е победителят и носителят на жълтата фланелка на обиколката.