Във връзка с осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително–монтажните работи по проект "Реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа на град Стара Загора – южна част“, се спира движението на личен, обществен и договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка, по част от ул. "Ген. Гурко“. Това съобщиха за  от пресцентъра на Община Стара Загора. Дейностите ще се извършват поетапно, като няма да бъде ограничавано преминаването на автомобили през прилежащите кръстовища.

От 22 октомври, се преустановява движението на МПС по ул. "Гурко“ в участъка между ул. "Петър Парчевич“ и бул. "Руски“, общественият транспорт ще се движи по обходен маршрут, както следва:

по направление запад - изток: ул. Ген. Гурко“ –бул. "Руски“ –ул. "Христо Ботев“ – бул. "Св. Патриарх Евтимий“.

по направление изток - запад: бул. "Св. Патриарх Евтимий“ – ул. "Христо Ботев“ – бул. "Руски“ - ул. Ген. Гурко“.

Спирки "Алана“ няма да обслужват обществения транспорт.За автобусни линии № 3, № 8 и № 22 обходният маршрут е както следва:

по направление запад - изток: бул. "Руски“ – ул. "Христо Ботев“ - бул. "Св. Патриарх Евтимий“.

по направление изток - запад: бул. "Св. Патриарх Евтимий“ – ул. "Христо Ботев“ – бул. "Руски.

Спирки "Бяла мечка“ и "Алана“ няма да обслужват автобусни линии № 3, № 8 и № 22. Временни спирки ще бъдат обособени по ул. "Христо Ботев“ със следното местоположение: - Пред жилищен блок на ул. "Христо Ботев“ № 112; - Пред търговски обекти на ул. "Христо Ботев“ № 139.

Рени АТАНАСОВА