Създадена е необходимата организация за безопасност на движението по пътищата в дните с интензивен пътникопоток преди, по време и след празничните и почивни дни в периода  24, 28 и 30.12.2022 г., 01.01.2023 г. и на 02.01.2023 г., съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна, предаде репортер на Агенция "Фокус". В тези дни е създадена организация за максимален брой полицейски екипи по направление от и към големите населени места.

Дейността на полицейските служители ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство.

Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират строго скоростните режими, управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/ или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни водачи. Ще бъдат проведени специализирани полицейски операции в районите на увеселителни заведения.

Извършват се ежедневни проверки и на търговски обекти, питейни, нощни и увеселителни заведения, складови бази, борси, тържища и пазари съвместно с други компетентни държавни органи.