Във всяко от селата в Кюстендил ще бъде реализиран по един проект. Това каза пред журналисти кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Кметът присъства на редовното месено съвещание на кметовете и кметските наместници на малките населени места в община Кюстендил. На съвещанието присъстваха секретарят на общината Светослав Василев и зам.-кметът Радмила Рангелова.

"Предстои ни анализ за проекти с кметовете на всяко едно от малките населени места в община Кюстендил. Поели сме ангажимент това лято във всяко едно от селата да реализираме по един проект дали през капиталовите разходи, или през програмата, която реализираме за инвестиционните дейности, затова ще очакваме техните предложения за благоустрояване и подобрение“, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Една част от средствата за реализирането на проектите ще бъдат от направените икономии по време на режима на уличното осветление в селата. Сумата за проектите ще бъде от 7 000 до 20 000 лева, в зависимост от броя на жителите.

"Бяхме информирани, че е пусната програмата пред Предприятие за управление дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Който има право, ще кандидатства и дано успеем с проектите“, каза кметът на село Соволяно Пламен Илиев.

В рамките на съвещанието са дискутирани въпроси, касаещи бездомните кучета, ВиК инфраструктурата, както и опазването на обществения ред.

Венцеслав ИЛЧЕВ