Община Варна, студентските съвети и академичните звена, отговарящи за спорта в университетите, отново организират прояви по случай 8-ми декември. В периода 5-17-ми ноември студенти от шестте висши учебни заведения ще се състезават в дисциплините мини футбол, лекоатлетически крос, стрийтбол 3х3 и плуване. Откриващо събитие е лекоатлетическият крос, който ще се проведе на 5-ти ноември (събота) от 11.00 в Морската градина, под Летния театър. Дистанциите на трасето са установените в последните години - 1000 м. за жени и 2000 м. за мъже. Всички студенти са поканени да участват на място в деня на състезанието, съобщават от дирекция "Спорт" към Община Варна.

Събитията продължават с мини-футбол, като първата среща ще се проведе на 9-ти ноември (сряда) от 15.20 часа на базата на ОСРК "Младост“. Първият двубой е между отборите на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“ и Техническия университет.

Всеки университет може да се включи в състезанието с два отбора от по 12 състезатели. Финалните мачове са насрочени за 10-ти ноември (четвъртък) от 16.30 часа. Стрийтбол 3х3 за мъже и жени стартира на 17-ти ноември (четвъртък) от 17.00 часа в залата на Икономическия университет. Закритият басейн "Д-р Л. Лазаров“ в ПК "Приморски" ще бъде домакин на надпревара по плуване на 12-ти ноември (събота) от 10.30 часа.

Всички участници трябва да се запишат в звената по спорт в университетите, които от своя страна трябва да подадат заявките към организаторите до 10-ти ноември. 

Награждаване на победителите в “Купа 8 декември" ще се състои на място след приключване на съответния спорт. Повече информация може да бъде намерена на www.sportnavarna.com