Община Варна въведе нова услуга – предоставяне на персонално място за паркиране на автомобили на хора с трайни увреждания пред домовете им по настоящ или по постоянен адрес, съобщиха от дирекция "Здравеопазване“. 

 

Правоимащи по тази услуга са само лица, които вследствие на увреждане не могат да се придвижват без използването на инвалидна количка, ортопедични апарати, не са в състояние да заемат изправено положение на тялото без използването на посочените медицински изделия и имат трайно оформен функционален дефицит на стоежа, придвижването и издържливостта.

Те могат да подават документи - заявление и декларация /по образец/ за предоставяне на услугата – етаж 1, гише 13, "Център за информационно обслужване“ в сградата на Община Варна, чрез Дирекция "Здравеопазване“.

Правото за безплатно паркиране важи до срока на експертното решение от ТЕЛК/НЕЛК, а когато срокът на експертното решение е "пожизнен“, правото се предоставя до настъпване на промяна на адресната регистрация, покупка/продажба на ППС или други обстоятелства.

Повече информация на адрес: https://varna.bg/bg/1885