На 10 места във Варна ще се събират подписи за иницииране на референдум за приемане на еврото, организирана от ПП "Възраждане", стана ясно на пресконференция на общинската структура на партията, предаде репортер на Агенция "Фокус". По думи на общинския съветник Георги Георгиев, България все още няма готовност да влезе в еврозоната.

"Нужни са ни поне 20 години, за да достигнем стандарта на живот на държавите в зоната. Освен това, от Възраждане смятаме, че такова историческо решение трябва да бъде взето и от хората. Наред с това, трябва да се има предвид и това, че Европейската централна банка ще взима всички решения, нашият глас ще бъде съвсем минимален. Искам да обърна внимание и на това, че ако се стигне до референдум всеки един българин ще може да гласува ЗА или Против. Идеята е да се види, какво мислят българите по този важен за тях въпрос", коментира още Георгиев.

От своя страна Юлиян Губатов коментира, че приемането на еврото ще доведе до още по-голямо обедняване на българите, а цените на основните хранителни продукти ще се увеличат.

Общинският съветник Веселин Вешев коментира следното:

"Трябва да знаем, че събираме подписи за инцииране на референдум, всеки ще бъде свободен на гласува така както намери за добри, но сме категорични, че хората трябва да вземат участие в това историческо за живота им решение".

Пунктове за събиране на подписи ще има във всички варненски райони, както и в няколко общини. Главният пункт ще бъде пред х-л "Черно море" и ще работи от 9.00 до 19.00 ч.

Повече по темата вижте във видеото

Десислава ВАСИЛЕВА