От 29 до 31 август 2022 г. в гр. Варна се провежда трета присъствена среща на партньорите по проект 2019/101835 "Отговорен социален диалог за достоен живот“ (Re-dial: https://knsb-re-dial.net), съобщиха организаторите. В нея ще вземат участие Янина Уннли от Норвежката конфедерация на профсъюзите LO и Ролф Негорд от Конфедерацията на норвежките предприятия NHO (онлайн), Пламен Димитров, Юлия Симеонова, Анна Ковачева и Мария Радева от КНСБ, Мартин Стоянов от БСК и представители на Стопанска камара Варна.

Президентът на КНСБ – Пламен Димитров ще фокусира вниманието върху резултатите от двугодишния проект, който надхвърли планираните цели и индикатори и вече има 666 съвместно обучени социални партньори, 56 двустранни консултации и широк обхват на кампания "Социален диалог“ в петте пилотни региони: Бургас, Варна, Велико Търново, Стара Загора и София.

В края на юли 2022 г., национално представителните социални партньори в България обсъдиха в рамките на проекта с водеща организация КНСБ и основен партньор БСК, актуализиране на Националното тристранно споразумение, което да бъде предложено след изборите на предстоящото правителство.

През октомври 2022 г. ще се проведе международна заключителна конференция за представяне на резултатите от 10-годишното проектно сътрудничество между 4-те национално представителни организации на национално равнище в Норвегия и България, които са членове на Европейската конфедерация на профсъюзите и на BusinessEurope.