Най-големият специализиран кариерен форум е посрещал над 15 500 посетители и е представил над 800 фирми участници

Днес  стартира специализираният кариерен форум Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг за гр. Варна, съобщиха организаторите. Форумът ежегодно посреща над 100 компании изложители и очаква близо 2 500 посетители в 4 града и виртуално. 28 са компаниите във Варна, които ще дадат шанс на младите хора да се запознаят с пазара на труда и да открият своята нова/първа работа. Интересът от страна на компаниите към събитието в гр. Варна тази година е голям – капацитетът на залата за изложители в хотел Rosslyn Dimyat е пълен.

Форумът дава възможност на студенти и специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинг индустрията, да се срещнат с компаниите лидери в секторите и да открият своето ново работно място или шанс за участие в стажантска програма.

Традиционно събитието е пресечна точка на бизнеса и младите хора в страната. За посетителите едно от най-големите и значими предимства на кариерните форуми е, че дават възможност да се срещнат на живо с представители на бизнеса, да намерят своето бъдещо работно място, да се ориентират на пазара на труда у нас и да получат съвети за успешната си професионална реализация.

Откриването на варненският форум ще се състои на 20 октомври в 10 часа в Хотел Rosslyn Dimyat. За официалният старт са поканени да присъстват представители на Община Варна и на Областна администрация Варна.

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Сребърен спонсор на събитието е LDC. Бронзови спонсори са Infineon Technologies, Blankfactor, Tick42 и Accenture.

Партньори на събитието са Тракия икономическа зона, AIBEST, BARISTO и Татковата Градина.

Медийни партньори: JobTiger.tv, HR Industry, b2b Media, KALDATA, "Аз мога – тук и сега, Legion Run, ISIC International student identity card, EVENTIPLIER, DEV.BG, ЛИДЕР.БГ, МЕНИДЖЪР, 9Academy, PLOVDIV – ONLINE, Фондация "Международна награда на херцога на Единбург – България“ и КАРИЕРИ.