Във Варна ще бъде открита изложбата "Нов Ноев ковчег", съобщиха организаторите. Изложбата ще бъде открита днес от 18.00 часа в Радио "Варна". Проектът "Нов Ноев ковчег", оформен като реализация на групова изложба, съставлява обединение от 32-ма автори, отличаващи се със силно разпознаваем почерк.

Направеният творчески синтез, чрез кураторския подбор от страна на Росен Станоев, предлага една еклектична визия за изложба, в която балансирано се изявяват креативни търсения в пластично, живописно и графично отношение. Индивидуалният изказ на всеки от авторите носи уникално излъчване на проекта, допълнително подчертано от богатите в национален и международен план биографии на художниците.

Едновременно традиционна и модерна, изложбата обобщава творческата визия на няколко поколения артисти, характеризирайки я като актуална, и идентифицира нейната съвременна звучност. Съвкупността на имена от цялата страна определя проекта като събитие с национална значимост, което спокойно може да прерасне в пътуваща изложба с възможност за по-широка видимост. Д-р Деница Иванчева Иванова-Александрова, уредник на Художествена галерия "Недялко Каранешев".