Може ли да има култура, без наука? Този въпрос задават варненци, които днес се сблъскват с най-новата, иначе патриотична, проява на мениджмънта на един от символите на морския град.

Над централния вход на Фестивалния и конгресен център се окачва голям транспарант, по повод предстоящия 24 май, видя репортер на Varna24.bg. Всичко е много хубаво, ако не бе текста: Напред културата е слънце!, под нарисуваните образи на светите братя Кирил и Методий.

В третия куплет на известния Химн, написан от Стоян Михайловски, четем:

Напред! Науката е слънце,

което във душите грей!

Напред! Народността не пада

там, дето знаньето живей!

Може нарочно да е търсен ефекта, за да провокира хората, но и те са прави да питат, дали има култура, без наука?  

Иначе от новата управа на Фестивалния и конгресен център, от където заявиха, че ще пребандират името на НДК – конгресен център, Варна, спазиха обещанието от преди седмица, да измият фасадите на сградата. Ще махнат и досегашните реклами, които често хората в морския град, наричат – голямото пране, тъй като са незаконни, защото са окачени без разрешение от Община Варна, но до тогава трябва да решат проблема с договорите им.

Какво е мнението ви за инициативата на мениджмънта на един от символите на Варна: Култура или наука трябва да пише на транспаранта?