Нестандартна изложба ще гостува в район "Аспарухово“ във Варна, предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна.  Експозицията ще бъде подредена в Аспарухов парк /до спортните игрища/ и ще представи каяк, изцяло изработен от намерени пластмасови отпадъци, идеи за повторно използване на пластмасовите капачки в изкуството и изработване на предмети от рециклирана пластмаса.

Откриването на "Пътуваща изложба за повишаване осведомеността на населението“ е днес в 10:30 ч.

Експонатите могат да бъдат разгледани до 6.10.2022 г. включително от 10:30 до 19:00 ч.

За всеки посетител ще има изненада!

Организатори са Института по океанология – БАН, гр. Варна и екипът на проект "Следвайте пластмасата от източника до морето: Тиса-Дунав, интегриран план за действие за премахване на пластмасовото замърсяване на реките“ – Tid(y)Up, с любезното съдействие на Район "Аспарухово“.

Проект Tid(y)Up се фокусира върху подобряване на качеството на водата и намаляване на замърсяването с пластмаса на реките Тиса и Дунав от източника до Черно море. Този иновативен проект предоставя инструменти, данни и оценка на използваната методология за установяване на източниците, същността и рисковете от замърсяване и дава примери за бъдещи действия и законодателни решения на местно и международно ниво.

 

 

 

 

 

 

Коментар

 

 

Споделяне