По силата на постигнато между страните и одобрено от състав на Районен съд - Варна споразумение, 20-годишен младеж призна вината си по повдигнатото му обвинение в посегателства срещу собствеността – грабеж.

Престъпните действия са извършени от подсъдимия в периода от 21-ви до 26-ти март тази година във Варна, в условията на продължавано престъпление, с две деяния, при които свил мобилните телефони на две различни жени, при което употребил сила.

Деянията осъществяват по отделно състави на едно и също престъпление, извършени са през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и еднородност на вината. Посегателствата са извършени съответно в района на автобусна спирка близо до варненски мол и по улица "Тодор Влайков“. Отнетите при грабежа чужди вещи, заедно с картите-памет и мобилни аксесоари са оценени на стойност около 400 лева.

20-годишният младеж е неосъждан. Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалите. За извършения при продължавано престъпление грабеж, съдът му наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наказанието бе отложено с изпитателен срок от три години. Подсъдимият приема да заплати сторените по делото разноски за близо 600 лева. Съдебният акт е окончателен.