Със заповед на министъра на вътрешните работи от днес ст. комисар Васил Костадинов е отстранен от поста директор на ОДМВР-Пловдив. Това съобщиха преди минути от пресцентъра на ОД МВР в града под тепетата.

Припомняме, че вчера вътрешният министър Калин Стоянов поиска оставката и на началника на РУ-Стамболийски Ангел Керпиев. Повод за исканите оставки бе "създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега".

Тежкото криминално престъпление, за което става дума, е убийството на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица. Потенциалният убиец обаче успя да напусне страната, поради което прокуратурата го привлече задочно като обвиняем. Издадена е Европейска заповед за арест на 30-годишния Рангел Б.

По-късно Окръжна прокуратура-Пловдив установи и задържа братя близнаци, които се смята, че са укрили тялото на жертвата, като единият е превозил трупа, а другият, с помощта на кирка, мотика и лопата, е закопал тялото на жертвата. Двамата обаче нямали касателство със самото убийство. Трагедията предизвика множество протести през последните дни в Цалапица.