Вълнуваща изложба живопис откриват във Варна утре. Градската художествена галерия Борис Георгиев - Варна, представя от 18 април до 18 май 2024 г. самостоятелна изложба на художника Красен Бербенков, дългогодишен преподавател по изобразително изкуство в Националното училище по изкуствата Добри Христов-Варна, съобщават от ГХГ-Варна.

"Пространствени варианти" е 25-а негова самостоятелна изява в страната, други десетина изложби е показвал в чужбина. Уважаван от познавачите заради своите задълбочени творчески изследвания на цвета, авторът изненадва с една изложба живопис предимно от големи и средни формати, изпълнени в акрил, масло и смесена техника, която е създадена за необичайно кратко време - само за първите три месеца от началото на тази година.

За своя експеримент във времето и в процеса на работа в пространството на своите творби Красен Бербенков разказва пред Нина Локмаджиева: Всички произведения са рисувани от началото на тази година - исках да експериментирам с времето - да бъдат експресивни, бързи. Затова работих върху повече като брой творби и отсях само най-доброто, което се получи. За мен самия резултатът е доста интересен, защото досега не съм правил изложба за толкова кратко време. Имам и стари работи, които биха подкрепили тези в една селекция, но предпочитам да се придържам към един период.