Национална спортна академия "Васил Левски", съвместно с районната администрация на "Изгрев" организираха Ден на отворените врати. За това писа във Facebook кметът на столичния район "Изгрев" д-р Делян Георгиев, видя "Фокус".

В мероприятието участие взеха деца от 105 СУ "Атанас Далчев“, заедно със своите преподаватели.

Участниците поздрави лично ректорът на НСА проф. Николай Изов, който им благодари за проявения интерес и подчерта, че вратите на Академията са отворени за всеки, който обича спорта.

Присъстващите имаха възможността да научат повече за специалностите, по които НСА предлага обучение и да разгледат най-модерната и съвременна учебно-спортна база в България. За децата имаше подготвена предварителна програма с обиколка в кампуса на НСА. Учениците от 105 СУ не просто разгледаха базата на Академията, те се забавляваха като провериха уменията си на най-високата стена за спортно катерене.

Юношите имаха възможността да разгледат и музейната експозиция на НСА, в новооткрития Образователен и олимпийски център, където се намират стотиците златни медали на българските спортисти.

Изключително вълнение у децата предизвика присъствието на олимпийската шампионка и преподавател в НСА гл. ас. Тереза Маринова, с която децата разговаряха и се снимаха.

Най-атрактивна за младежите беше срещата с автомобилния рали състезател и преподавател в Националната спортна академия доц. Димитър Илиев. Многократният шампион от различни рали състезания показа част от учебната база в сектор "Автомобилизъм“, където са и някои от автомобилите, с които той се е състезавал. Той предостави на учениците от 105 СУ "Атанас Далчев“ възможността да влязат в истински състезателен автомобил и да го разгледат отвътре.