Честит съм и щастлив, че ме посрещат хора с усмихнати и ведри лица, с одухотворени сърца от мироспасителното Възкресение Христово. Това каза митрополит Арсений на церемонията по въдворяването му начело на Сливенската епархия в храма в село Крушаре.

"С пасхална духовна радост се обръщам към скъпите ми обични епархиоти с всепобедния поздрав Христос Воскресе. С думи на искрена отеческа любов и послания за мир, братолюбие и любов се обръщам към своите епархиоти, които са прекрасни, достойни граждани в тази емблематична епархия за родната ни църква. Честит съм и щастлив, че ме посрещат хора с усмихнати и ведри лица, с одухотворени сърца от мироспасителното Възкресение Христово“, честити митрополит Арсений.

Церемонията премина според каноните на Българската православна църква. Сред гостите на тържеството бяха представители на Светия синод, както и стотици миряни и духовници.

В Сливен нововъдвореният митрополит бе посрещнат с възгласи "достоен" от вярващата публика.

Той бе приветстван от шестима митрополити. От името на Светия синод Пловдивският митрополит Николай призова свещенослужителите и вярващите да признаят за свой владика Арсений.

"Да живеем в мир и любов, да бъдем верни последователи на господ и Исус Христос, който ни призовава за мир, разбирателство и единство на основата на светата праотеческа православна спасителна вяра“, пожела новият Сливенски митрополит Арсений.

Арсений е седмият Сливенски митрополит. Церемонията по въдворяването му ще продължи с първата му вечерна служба на територията на епархията.