Тази вечер хиляди изпълниха площад "Македония" в Благоевград, а поводът бе празника на града и богата музикална програма, организирана от Община Благоевград, предаде репортер на "Фокус".

Концертната вечер започна с младите таланти от арт училище "Presto", които зарадваха благоевградчани със своите изпълнения. 

Веднага след тях на сцената излязоха фолклорния дует Бисера и Лидия, които показаха красотата на българските народни песни, съчетани с електронна музика. 

Кулминацията в празничната вечер настъпи в момента, в който пред хилядната публика се появиха Юли и Крис от нашумелия дует "Молец". Пред благоевградчани те изпяха част от своите хитове, сред които "Еуфория", "Цялото време", "Бисер" и други. 

В продължение на около час публиката не спря да пее заедно със своите любимци, които от своя страна им благодариха за силната подкрепа. 

Кметът на Община Благоевград Методи Байкушев също излезе на сцената, за да поздрави благоевградчани за днешния празник. Той покани и членовете на екипа, организирал тридневните чествания на празника на Благоевград, за да им благодари за положените усилия. 

Празничната програма в Благоевград продължава и утре с концерт на Ансамбъл "Пирин" и оркестъра и солистите на Камерна опера - Благоевград.