Във военно формирование 24150 в Стара Загора, Втора Тунджанска механизирана бригада отбеляза 24 години от създаването си, съобщиха от пресцентъра. Тържественото честване започна с полагане на венец пред Паметник  на загиналите в сражението при Пирот през 1885 г. Командирът на бригадата бригаден генерал Станимир Христов прие строя на формированията и отправи поздрав към военнослужещите.  

Командирът на бригадата - ген. Христов, изказа дълбока признателност към труда и отговорността, с която изпълняват дълга си към род и Родина военнослужещите и цивилните служители. "През изминалите 24 години доказахме, че сме едно от елитните формирования на Сухопътни войски – доказало себе си. И днес, в този несигурен свят, Тунджанци сме на своя пост. Продължаваме с чест и достойнство да изпълняваме своя дълг. Показваме, че Българската армия е един от стожерите на сигурността на Република България. Благодаря на всички вас за усърдната работа. Все така с решителност и чест да посрещаме идните дни. Честит празник, да живее България!“, каза в словото си той. От думите му стана ясно, че предстои откриване на параклиса, който се намира във ВФ 24150 "Св. Вмчк. Георги Победоносец“.

 "Наследихме и пазим традициите на славната Тунджаска дивизия. Днес, благодарение на вашите общи усилия – на командването, на щаба, на командирите по места, на цивилните служители от Стара Загора, Хасково, Плевен – добавяте още една ценна страница към съвременната история на една значима за Българската армия формирование. Компетентността, волята и отдадеността на всички вас – обединени в едно, правят силата на Втора механизирана бригада. Градят доверието, с което се ползват сред съгражданите си и уважението, което имат от колеги и институции. Тунджанци винаги са имали самочувствието на елитно формирование. Основано на история и на днешното време, както и на амбицията на бъдещето. Целта е да продължава и да се развива“, обърна се към присъстващите зам.-началникът на отбраната ген. Димитър Илиев.

Негово високопреподобие Архимандрит Богослов, протосингел на Старозагорската епархия, в служение с местни свещеници, отслужи празничен водосвет.

В празничния ден военнослужещи бяха наградени с предметни награди, грамоти и благодарствени адреси.  

Гости на тържественото отбелязване на празника на бригадата бяха съветникът на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили по военната сигурност ген. Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски ген. Михаил Попов, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, бивши командири на бригадата, представители на държавни и местни институции.