В ход е третата кампания от акция "Зима"- "Безопасно шофиране при зимни условия"

На територията на Областната дирекция се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества. Тази седмица акцент са пешеходците. Извършват се проверки по отношение техническата подготовка на автомобилите за движение при зимни условия.

За периода от 18 до 24 ноември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 851 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 166 актове за административни нарушения и 685 фишове, от които 166 електронни за превишаване на скоростта.  Установени са 4 водачи, употребили алкохол, от които 2 над 1,2 промила, за което са образуван бързи производства. Един водач е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол.  Санкционирани са 4 неправоспособни водачи.

На място при проверка на пътя са връчени 88 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени 7 операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. 85 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала "Тракия" и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

До края на месеца е в ход третата кампания в рамките на акция "Зима" - "Безопасно шофиране при зимни условия", насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците. Осъществява се контрол по отношение подготовката на МПС за движение при зимни условия- проверка на гумите, при които дълбочината на грайфера трябва да бъде равна на 4 мм или по-голяма, осветителните системи, системите за почистване на стъклата, оборудването на автомобила със задължителните триъгълник, жилетка, аптечна, пожарогасител. 

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.