Всички училища във Великотърновска област започват новата учебна година присъствено. Това увериха за Агенция "Фокус“ от Регионалното управление на образованието в старата столица, от където пожелаха успех учениците и учителите и ги поздравиха с днешния празник.

Сериозните ремонти в институциите вече са приключили, което позволява нормалното протичане на учебния процес навсякъде. Проверките на РУО, РЗИ, местните пожарни и полицейски управления са п news pic 2
©
СУ "Емилиян Станев" - Велико Търново
оказали, че сградите са обезопасени и готови да посрещнат днес малчуганите и младежите.

Празничният ден вече започна на места с първите училищни звънци. Тържества днес има във всички образователни институции в цялата Търновска област. Кметовете на общините вече изпратиха поздравителни адреси, в които се обръщат както към децата, така и към техните учители и родители с пожелания за много любознателност, мъдрост, отговорност и търпение през новата учебна година.

Полицейското присъствие около образователните институции е засилено. 

По предварителна информация първокласниците в региона са близо 1800. В двете най-големи общини в областта – Великотърновска и Горнооряховска училищния праг за пръв път днес прекрачват съответно 680 и 289 деца.

Луиза ТРАНЧЕВА