Всички дежурни екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ са с повишена готовност заради обявения червен код за опасно силен вятър в региона. В това увери областният управител инж. Георги Гугучков, предаде кореспондент на "Фокус“. На огнеборците е проведен и специален инструктаж във връзка с опасното време.

"Поддържа се постоянна връзка с общините от област Велико Търново, които имат готовност със свои екипи от жива сила и техника да се включат при отстраняване на евентуални щети, нанесени от силния вятър“, уверяват от Областна администрация.

От там отправят и апел към гражданите да са внимателни. Губернаторът от своя страна призова да се отстранят от прозорците и балконите недобре закрепените предмети, а собствениците на строителните фирми да проверят състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета, както и да се предприемат действия по обезопасяването им.

"Нека хората бъдат внимателни при придвижването си на открито и да подават сигнали на тел 112 в случай, че забележат нередности“, апелира още инж. Георги Гугучков.