За поредна година в столичния район “Изгрев" няма да работи само една “дежурна" детска градина през лятото. Това съобщи районният кмет д-р Делян Георгиев в личния си профил във Facebook. Ето какво написа той:

"За поредна година в район “Изгрев" няма да има “дежурна" детска градина в летните месеци. През 2020 година, веднага след избирането ми за районен кмет, издадох заповед, която задължава всички детски заведения да работят през цялата година. По този начин, практиката децата от трите квартала да бъдат местени от едно заведение в друго няколко пъти годишно, остана в историята.

Считам този подход за правилен и премахващ излишния стрес от смяната на градините. 

Безспорно е и улеснението за родителите, затова и това лято отново всички наши детски градини ще работят, на места ще бъдат формирани временни сборни групи, но децата ще посещават своите титулярни сгради.

Изключение прави само 49 ДГ “Радост", където в момента се извършват строителни дейности по разширяване на основния корпус с две нови групи. Част от децата посещаващи градината, временно са разпределени в двете съседни заведения в ж.к."Дианабад".

Добрата организация с мисъл за хората, винаги има значение. Удовлетворен съм от работата и подхода на нашата районна администрация, която доказа своята компетентност и загриженост за кварталите ни".