В Кюстендил, посмъртно, беше връчен знакът "Почетен гражданин на Кюстендил“ за д-р Георги Ленгарски, предаде репортер на "Фокус“. Почетният знак приеха децата на заслужилия лекар.

"Горд съм, че нашият град е имал удоволствието в него да живее, да работи дълги години и да предава своите знания, д-р Ленгарски. Човек, който е легенда за нашия град. Човек, който е вдъхновение и пример за много от медиците. Радвам се, че има добри последователи във ваше лице, наследници. Благодаря ви“, каза кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

"Моят баща живееше и умря за хората. Той винаги ми е казвал – Сине, ти може да не станеш голям лекар, но преди всичко трябва да станеш добър човек и да обичаш хората и своите пациенти“, каза д-р Кирил Ленгарски.

Д-р Георги Ленгарски е роден в кюстендилското село Горановци през 1936 година. Завършва ВМИ през 1964 година. В края на същата година започва работа в кюстендилската болница като лекар ординатор в отделението по хирургия. Работи непрекъснато като хирург в лечебното заведение и завежда отделението за периода 1973 година – 1999 година. Той е известна личност, общоизвестно и признато име в медицината, носител на множество обществени награди, титли и признания.