Кметът на Варна Иван Портних присъства на официалната церемония по връчването на традиционните награди "Лекар на годината“ в Музея по история на медицината. Събитието се организира от Българския лекарски съюз - Регионална колегия-Варна, с председател д-р Светлин Митев. 

Лекар на годината стана проф. д-р Вилиян Платиканов, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ "Св. Марина" и национален консултант по трансплантология. В категорията " Ти си нашето бъдеще“ приза получи д-р Дарина Иванова, специалист по образна диагностика в УМБАЛ "Св. Марина“ и асистент към Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“. 

"За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по случай Деня на българския лекар и на празника на лечителите Св. Иван Рилски. Благодаря Ви за професионализма, всеотдайността и човечността, с които всеки ден защитавате престижа на най-хуманната професия. Благодаря Ви за грижите, съпричастността и милосърдието към хората, които имат нужда от Вашите знания и опит!“, каза в поздравлението си кметът Иван Портних

"Благодаря на всички, че в тези тежки условия на постоянна борба с пандемията Ковид 19 и с нарастващата инфлация поддържате добра грижа за здравето на хората", каза и д-р Митев. 

Още трима лекари са отличени и ще получат наградите си в София – проф. Димитричка Дучева Близнакова, отличена в категорията "Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“, доц. Борислав Чаушев – в категорията "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“, и доц. Илко Плачков, отличен в категорията "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“.