Временна организация на движението ще бъде въведена във Велико Търново на 6 януари /петък/. От Община Велико Търново уточняват за "Фокус“, че тя се налага заради ритуала за Богоявление, който ще бъде изпълнен на Владишкия мост в кв. "Асенов“ и честванията по повод 175-годишнината от рождението на Христо Ботев.

За времето от 10:00 до 12:00 часа /или до приключване на събитието/ ще бъдат затворени за движение улиците "Св. Климент Охридски“ и "Митрополска“ /в участъка от каменния мост на Янтра до пл. "Цар Асен I"/, както и ул. "Патриарх Евтимий“ /в участъка от каменния мост до Владишкия мост/ - от 9:00 до приключване на събитието.

От Общината уточняват и, че ще бъдат направени промени в маршрутите на градския транспорт. Автобусите по линиите № 50 и № 110 ще превозват пътници само до площад "Цар Асен І". Крайната спирка на автобус № 5 ще е при кръстовището на ул. "М. Кефалов“ с ул. "Крайбрежна“ (моста при кв. "Света гора“), за времето от  9:00 часа до завършване на събитието.

По повод 175 години от рождението на Христо Ботев от 09:20  до 09:40 часа пред паметника на Христо Ботев /до пощата/ ще се проведе военен ритуал по полагане на венци. Движението на пътни превозни средства по ул. "Христо Ботев“ няма да бъде спирано.