Временно съоръжение за търговия ще бъде поставено в лесопарк "Хисарлъка“. Това обяви на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на "Фокус“. "Лесопарк "Хисарлъка“ в Кюстендил не може да стои обезлюден от инвестиционна гледна точка или поне да няма къде да изпиеш една вода или едно кафе. Затова, благодарение на главния архитект на общината, открихме възможност за предоставяне на терен за поставяне на временно съоръжение, тип преместваемо“, каза.

По думите му в изискването на процедурата ще бъде вписано и изискването за изграждане на детска площадка. "Така хилядите гости на града и региона ще могат поне един сандвич да хапнат, да си купят вода или друго. Затова правим стъпка към оживяването на "Хисарлъка“, без, разбира се, да се посяга на автентичност и зеленината. Предвиждат се и сериозни инвестиционни стъпки в района на "Баба Яга“. Там обаче те трябва да бъдат много сериозно съгласувани с Държавните горски стопанства“, коментира Петър Паунов.

Преместваемото съоръжение ще се намира в непосредствена близост до паркинга в лесопарк "Хисарлъка“, като идеята е то да отвори врати до началото на пролетта. Площадката ще бъде до 80 кв., като ще се остави място и за поставяне на маси на открито. Петното за възможност е около 200 кв.м.

Кметът на Кюстендил посочи, че в началото на следващата година, партньорски организации ще предоставят съдове за разделно събиране на отпадъци – пластмасови бутилки и опаковки, на всяко училище.

Венцеслав ИЛЧЕВ