За да се гарантира безопасността на участниците в първия за страната спортно-културен маратон "Тепе Джамборе“, на 15 юни (събота) се въвежда временна организация на движението по няколко булеварда и улици в централната градска част.

От общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“ предупреждават шофьорите да бъдат особено внимателни от 18 до 21 часа, когато маратонците ще пресичат бул. "Руски“ – при кръстовището с ул. "Петьофи“, ул. "Преслав“ – при кръстовището с ул. "Петьофи“, ул. "Гладстон“ – при кръстовището с бул. Руски“, и бул. "Васил Априлов“ – при кръстовището с ул. "Любен Каравелов“.

През същия период от време при необходимост ще се ограничава преминаването на моторни превозни средства по ул. "Петьофи“, "Лейди Странгфорд“, "Найден Геров“ и "Д-р Киро Добрев“. Организацията и контролът на движението, както и охраната на събитието, ще се осъществяват от Областната дирекция на МВР.

"Тепе Джамборе“ е част от културния календар на града и се организира с подкрепата на Община Пловдив. Подробности за събитието са публикувани тук.