Официално бе поставено началото на Рафтинг сезон 2024 година в Община Симитли, предаде репортер на "Фокус".

Любители на екстремните спортове от всякакви възрасти се събраха в съботния ден на новата база в Симитли в лесопарка, за да си пожелаят успешен и безавариен сезон.

Организатори на спортното мероприятие бяха община Симитли, Рафтинг БГ/Х-клуб и РК Дефилето. 

На откриване на новия сезон бе кметът на община Симитли Апостол Апостолов, зам.-кметът на общината с ресор "Проекти и програми“ Маруся Филатова, която сподели пред присъстващите подробности, относно успешно приключения проект на Общината за изграждане на рафтинг центъра. Председателят на местния парламент Вилимир Александров и кмета на село Полето Иван Манчев, също бяха сред присъстващите на откриването.

"От новия център трасето на рафтинга се увеличава с нови 7 км. То е идеално за начинаещи, за хора, които ги е страх да влязат да видят, защото тук от началото водата е спокойна, могат да видят, да опитат да се престрашат, да добият смелост и най-вече да се любуват на природата, на животните и на растенията. Най-важното нещо за начинаещите, които за първи път се качват в лодката, е да се слуша изцяло инструкторът, всичко което каже трябва да се изпълнява, за да може да стане едно безопасно спускане по бързеите на Струма“, коментира рафтинг инструктор от Рафтинг БГ/Х-клуб, преди лодките да поемат по речното течение.

След официалното начало на сезона, участниците и всички почитатели на рафтинга се спуснаха по река Струма.