Днес в Драматично-куклен театър- Враца започнаха репетиции на нова детска пиеса -"Пинокио“ по романа на Карло Колоди. Драматизацията и режисурата са на Венцислав Асенов. Постановката е шесто ново заглавие за най-малките зрители в репертоара на Врачанския театър за последните седем месеца, което свидетелства за неуморния творчески дух и ангажираност на нашия екип.

Сценографията и костюмите са дело на Диана Тотева, автор на музиката е Павел Васев, а хореографията на Юлия Колова. Ролите са поверени на актьорите Христо Тенчев, Юлия Колова, Калин Костадинов, Анастас Жайгаров, Ива Кирова, Петко Каменов и Дейвид Тумбарков, които с нетърпение очакват да вдъхнат живот на класическата история за дървеното момче, което мечтае да стане истинско дете. Премиерата на "Пинокио“ се очаква през септември и обещава да зарадва малки и големи с незабравимо изживяване.

Драматично-куклен театър- Враца продължава усилено да подготвя още нови заглавия, с които да зарадва публиката с разнообразие от вълнуващи и качествени постановки през новия творчески сезон.