С голямо шествие и разнообразна програма Враца ще покаже своята подкрепа към любимия си отбор.

На 30 май /четвъртък/ стотици възпитаници на детски и учебни заведения ще вземат участие в традиционното мажоретно шествие. Стартът на пъстрото дефиле е в 17:00 часа пред Сувенирната палата, като под съпровода на духовия оркестър малките мажоретки ще преминат по пешеходната зона и ще стигнат до централния площад.

Непосредствено след празника, отново от площад "Христо Ботев" в 18:00 часа ще бъде дадено началото на общоградско шествие в подкрепа на футболния отбор на града. Множеството бъде водено от мажоретки и духовия оркестър, като ще премине през централната пешеходна зона и ще се отправи към стадиона, където от 19:00 часа започва баражът.

Подкрепата си за любимия отбор на Враца ще засвидетелства и неповторимият тенор Валерий Георгиев.

След края на футболното съревнование централният стадион в града ще бъде покорен от нежния глас на Деси Добрева.

Осигурен е транспорт за живущите в кварталите "Дъбника“, "Сениче“ и "Металург“, на 30 май по маршрута на Линия №1 ще се движи извънреден превоз от 18:00 часа /начална спирка бл. №26 – и крайна – "квадратчето“ до НУ "Иван Вазов / и в 22:00 часа /начална спирка "квадратчето“ до НУ "Иван Вазов“ и крайна – бл. №26/.

Освен превозни средства на градския транспорт, в превоз на пътници ще се включат и атракционните влакчета, които ще извършват превози от 17:00 часа от бл. 26 до стадиона.