Психолози и педагогически съветници дискутират днес във Враца предизвикателствата пред учениците след електронното обучение, както и начините за превенция на агресията, съобщиха от общинската администрация.

Събитието откри кметът Калин Каменов, който приветства присъстващите. "Социалната изолация и обучението в електронна среда бе предизвикателство не само за учениците и техните родители, но и за всички педагози. В последните две години вие сте хората, които търсехте правилните решения и стимулирахте нашите деца. Продължавайте със същия устрем да мотивирате Вашите ученици и да направите от тях достойни хора, с които обществото да се гордее“ – каза още Каменов.

Директорът на ИОУ "Васил Левски“ и председател на ПК по образование в местния парламент – Румен Петков запозна участниците в конференцията с основната цел и заяви, че това е първата стъпка към провеждането на подобен тип форуми.

Председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов бе категоричен, че изключително важно за образователната система е адаптирането на учениците към нея след пандемичната обстановка.

Приветствие към присъстващите отправиха и – началникът на РУО – Враца Лорета Колева и Силвия Пълова – експерт от регионалната дирекция "Закрила на детето“.

В рамките на откриването – проф. дпсн Сава Джонев поздрави участниците и представи професията "Психолог“ и нейното практическо приложение.

По време на семинара ще бъде обсъдена превенцията и интервенция на агресията в училище, предизвикателствата и необходимите мерки в отделните възрасти, както и взаимодействието между учебните заведения и семейството за личностното развитие на подрастващите.

Събитието се организира от Постоянната комисия по образование към Общинския съвет, с подкрепата на Община Враца, РУО, Дружество на психолозите в Република България и ДАЗД.