Оптимизация на производството, софтуерни решения и възможностите за квалификация на младите са във фокуса на бизнес семинара "Automotive Day", който се провежда във Враца, предаде кореспондент на "Фокус“.

Събитието откри кметът Калин Каменов, който благодари на представителите от Аутомотив Клъстер България за ползотворното сътрудничество с местната администрация. "През последните години успяхме да привлечем компании от автомобилната индустрия, които реализираха своето производство в града. С моя екип продължаваме преговорите с потенциални инвеститори, които да открият производствени мощности. Враца има потенциала и вярвам, че с общи усилия все повече хора от региона ще намерят добре платени работни места в нашия град“ – добави още Каменов.

Любомир Станиславов – член на УС на Аутомотив Клъстер България заяви, че Враца представлява сериозен интерес за инвеститорите. "Постигнатите успехи през изминалите години и реализираните производствени мощности са атестат за добре свършена работа от страна на местната администрация“ - допълни Станиславов и представи дейността на Клъстера.

Председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов благодари на организаторите и изрази увереност, че градът ще продължи да се развива в автомобилната индустрия.

По време ва срещата бе проведен семинар на тема "Умните машини и интелигентните софтуери“ и представяне на Дигитален Иновационен Хъб Северозапад към Аутомотив Клъстер.

На събитието присъстваха още: представители на местния бизнес и Търговско-промишлената палата, ученици и граждани.