Ударопоглъщаща площадка за волейбол и бадминтон беше открита в двора на Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в Бургас, предаде репортер на "Фокус". Спортният празник започна в присъствието на някои от най-изявените родни волейболисти, чиито верни фенове са потребителите на жилището.

Гостите от ВК "Нефтохимик 2010" - шампиони на България, бяха президентът на клуба Огнян Томов и капитанът на отбора Иван Станев, а на ВК "Дея Спорт", които са четвърти в "Супер Волей" и финалисти за купата на България, бяха президентът д-р Александър Маджуров, както и волейболистите Валентин Братоев, Самуил Вълчинов и Ники Николов.

"Спортът може да обединява. Трябва да правим всичко възможно, така че хората тук да се чувстват по-добре. Ако присъствието на елитни състезатели им доставя радост, ние с удоволствие ще им го осигурим. Донесли сме им и подаръци - тренировъчни екипи, а предстои да им дадем и професионални", заяви Александър Маджуров.

"Това е искрица радост и щастие за тези прекрасни хора, за нас също. Знаем, че трябва да се подкрепяме и в хубаво, и в лошо. Благодарни сме, че присъстваме и ще направим така, че да зарадваме всеки един от тях", посочи новото попълнение на "Дея Волей" Николай Николов. 

Ленатата на новата спортна площадка отрязаха кметът Димитър Николов и директорът на Защитеното жилище Димитринка Колева. "Няма волейболна среща на някой от двата отбора, на която хората от жилището да не са присъствали. За мен е най-важно, че по този начин им доставяме радост и удоволствие", посочи кметът Николов.