Едни от най-добрите специалисти по детски болести от София ще преглеждат деца от град Кюстендил на  22 юни 2024 година, събота, съобщиха от пресцентъра на Община Кюстендил. Лекарите са част от Програма "Детско здраве", в която участват водещи специалисти от болница "Пирогов" и лекари от Столична лекарска колегия.

Прегледите в Кюстендил се извършват по покана на кмета инж. Огнян Атанасов и се  провеждат с цел проследяване на пациентите и навременни диагностициране на нови.

Детските лекари са от специалностите УНГ, ортопедия и травматология, неврохирургия, урология, хирургия, кардиология, неврология, гастроентерология, образна диагностика, АГ и офталмология. Лекарите ще преглеждат безплатно деца от 0 до 18г.

Профилактичните прегледи ще бъдат извършени в рамките на кампанията Програма "Детско здраве".

Прегледите ще се извършват на  22 юни, събота, от 9.00ч до 14:00 часа в сградата на МБАЛ "Д-р Никола Василиев“ гр. Кюстендил, ул. 17-ти януари 1.

Децата, които са с хронични и придружаващи заболявания, трябва да носят за прегледа цялата медицинска документация, съпровождаща заболяването.

Прегледите са насочени към деца, които към момента не са с ОРЗ.

Желаещите родители могат да се възползват от възможността като предварително  запишат час  на тел. 0882 885 130  в Община Кюстендил,  всеки делничен ден от 08:30 до 13:00 часа и от 14:00 до 17:00 часа.