На 23 март, събота, в София ще се проведе Балкански медицински форум с участието водещи експерти от няколко специалности от страната и чужбина. Лекарите ще представят пред колегите си интересни случаи от клиничната си практика, свои собствени научни постижения, ще обменят опит и знания за новите методи на лечение в областта на психология и психиатрия, естетика, пластина и реконструктивна хирургия.

В рамките на форума лекари от Турция ще извършват безплатни консултации с пациенти, като е нужно предварително записване на час за консултация на 0888 04 88 68.

Сред участниците в медицинската платформа е психологът д-р Мухамет Зюлкуф от психиатрична болница Moodist в Истанбул, водеща институция в областта на неврологичните заболявания в Турция от 2016 г. до момента. Болницата е разположена в модерна сграда на 8 етажа и разполага с амбулаторни клиники за деца и възрастни, отделения по психично здраве, женско психично здраве и спешна психиатрия. Moodist се отличава с методи като ECT, TMS, EEG, които са психологически диагностични тестове, и иновативни програми за лечение, собствена разработка.

Безплатни консултации ще провежда д-р Ахмет Каплан, топ пластичен хирург в Турция. Сертифициран с EBOPRAS по пластична, реконструктивна и естетична хирургия. Д-р Каплан е специалист по повдигане на вежди (броулифт), фейслифт, естетика на клепачите (блефаропластика), ушна естетика, ринопластика, естетика на гърди, липосукция, вагинална естетика, мъжка естетика, гинекомастия.

Пациентите ще могат да получат безплатна консултация за възможностите на терапията със стволови клетки и екзозоми от д-р Нихат Дик, който е сред звездите на естетичната дерматология в Турция и Германия. След като специализира и работи в областта на естетиката в Германия, през 2004 г. се завръща в родината си и основава Maya Aesthetics Clinic.

Д-р Нихат Дик е сертифициран тренер по естетика с цялостна програма за обучение, одобрена от Министерството на националното образование в Турция, провеждана от Maya Academy.