Безплатни прегледи  във Велико Търново ще извършва водещият специалист по обща и коремна хирургия доц. Радосвет Горнев. Консултациите, които ще се случват след предварително записване, са насрочени за 16 септември, съобщават за Агенция "Фокус“ от Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стефан Черкезов“ в старата столица.

От лечебното заведение уточняват, че час могат да си запазят хора с хернии на коремната стена, следоперативни хернии,  жлъчнокаменна болест, онкологични заболявания на храносмилателната система (рак на стомах, черен дроб, панкреас, дебело черво), тумори на гърда, хемороидална болест. Записването продължава до 15 септември и се случва на тел. 062/64-09-16, на който можете да получите и повече информация.

Доц. Радосвет Горнев е завършил Медицинския университет в София през 1990 година. Придобива специалност по обща хирургия през 1996 година. В началото на кариерата си последователно специализира във водещи клиники на Александровска болница и Военномедицинска академия в областта на жлъчно-чернодробната и панкреатична хирургия, хирургия на панкреас, колоректална и лапароскопската хирургия. През 2003 година печели стипендия в Cleveland Clinic САЩ, където негов ментор е признатия американски хирург Стивън Уекснер. През 2010 година специалнизира лапароскопска херниопластика в Сьодертеле, Швеция. През 2011 година успешно преминава курс по чернодробна трансплантация от жив донор в Истанбул и участва в индивидуална програма по жлъчно-чернобробна, панкреатична и гастроинтестинална хирургия в Словения с ръководител проф. Сойер.